Какво трябва да знаем за видовете био и натурална козметика?

Стремежът към красота и съвършенство съпътства човечеството от древни времена.

Независимо дали става въпрос за модификации по тялото или използване на рецепти за подмладяване, постигането на красота през вековете сякаш е забулено с определена доза мистерия и тайнственост. В съвремието ни обаче това не бива да е така, но много често човек прави неинформиран избор или изпада в заблуди. Ето защо предварително е необходимо да се информирате за качествата натурална козметика на Shopthebest.eu, за да направите на-правилния избор за себе си и семейството си.

Какво трябва да знаем за видовете био и натурална козметика?

Ето и какво трябва да знаем за всяка био и натурална козметика. Био козметиката е произведена по определени стандарти за произход и качество на използваните суровини. В производството на био козметика се използват 95% естествени съставки, като определена част от тях трябва да са резултат от био земеделие. В него не се допуска използването на минерални торове и пестициди, както и на синтетични препарати. За да бъде една марка за козметични продукти, трябва ежегодно да се сертифицира от международни организации за качеството, които съблюдават производствения процес от добиването на основните материали до крайната опаковка.

При натуралната козметика нещата стоят по по-различен начин. При натуралните козметични продукти също се използват основно суровини от растителен произход, но те не са от био земеделие. Поради причина тази голяма част от всяка натурална козметика не се сертифицира и не може да се използва като синоним за био козметика. Самият термин „nature” означава природа и с него се означават естествените съставки, които влизат в състава на козметичните продукти, а това са вода, растения, животински продукти и минерали. В ежедневието под това название попада освен козметика, която съдържа между 30%-100% натурални съставки, но няма био сертификат, и козметика, която съдържа само една-две растителни съставки и/или вода, както и козметика, която няма естествени съставки, но съдържа техни еквиваленти, добити в лабораторни условия. Те се наричат „идентични с натуралните“. В този ред на мисли, за да направите най-добрия възможен избор е да обръщате внимание на кои продукти са сертифицирани и да изберете надежден био магазин, където могат да ви консултират допълнително.