Multiclima.bg – виртуално пространство за термопомпи на добри цени

Търсейки отговор на въпроса „кое е най-икономичното отопление“ можем със завидна лекота да посочим, че твърдото гориво вече не предоставя най-евтината топлина спрямо всички останали източници. Когато говорим за икономия обаче, понякога се оказва, че началната инвестиция за една иначе много икономична система не би могла да се изплати в продължение на 10 или дори повече години. Но икономията не е единствения фактор при взимане на решение, тук както и в много други сфери на живота се намесва дилемата „комфорт или икономия“. Бихме ли пожертвали частица икономичност за сметка на по-голямо удобство, къде е границата и какви са нашите специфични нужди?

Отговори на тези въпроси можете да дадете само вие, но за да ви помогнем, ви предоставяме информация за всеки от масовите енергийни ресурси използвани за домашно отопление, така че да направите информиран избор. Ние днес бихме искали да ви запознаем с един доста иновативен начин на отопление и климатизация, а именно термопомени системи от Мултиклима.

Multiclima.bg - виртуално пространство за термопомпи на добри цени

Мултиклима ЕООД е инженерингова фирма в областта на отоплението, климатизацията, вентилацията и екологичните енергоспестяващи системи. Фирмата води началото си от 1991 г. и за над 21-годишната си история е реализирала успешно десетки престижни обекти у нас. Те са партньор на австрийския бранд Helitoherm, който произвежда най-качествените термопомпи в Европа. Несъмнено отоплението с термопомпи е един от най-добрите варианти, тъй като те използват изцяло топлинна енергия от естествени източници, които са неизчерпаеми и поради тази причина отоплението е високо ефективно. Освен това те са и най-екологично чисти и не застрашават по никакъв начин околната среда. Първата инвестиция изисква повече средства, но сумата ще ви се възвърне в срок до 2 години, а разходите за отопление през зимата гарантирано ще спаднат до 80%.

Всеки вид отопление си има своите предимства и недостатъци. Отоплението на дърва излиза приблизително два пъти по-евтино от отоплението на газ. Предимство на въглищата спрямо дървата е по-високата им плътност. Пелетите пък са смятани са за относително чисто твърдо гориво, защото отделят значително по-малко частици в атмосферата от дървата и въглищата. По отношение на икономията отоплението на газ може да се сравнява с климатиците, но не и с инсталациите на твърдо гориво. Това отопление не може да се смята за икономично. От системите за отопление на ток има голямо разнообразие на пазара, в магазините може да намерите духалки, калорифери, конвектори, маслени радиатори и климатици. Нафтата е най-неикономичния вариант за отопление след повече от 10 години непрестанно увеличение на цената, през 2012 дори нашите по-богати съседи от Гърция масово се отказват от отоплението на нафта и купуват български дърва.

Посетете официалния уеб сайт Multiclima.bg, където може да прочетете какви източници на енергия имат различните видове термопомпи, как работят и защо са толкова икономични. Компанията работи с артикули само на Heliotherm и предлага няколко различни модела във всяка продуктова категория. Точно в това виртуално пространство ще намерите най-доброто съотношение между цени и качество, заради партньорството му с Heliotherm. Всеки клиент получава безплатна консултация, в която може да разпита за абсолютно всичко, от което се интересува и да се обърне към служител на фирмата за професионален съвет. Номерът, на който можете да свържете с тях, е +359/ 2 943 39 63.