Преимуществата на спининг въдиците

Разликите в различните типове риболов, риболовни техники се коренят най-вече в различните хранителни навици на различните видове риба, които са обект на нашия риболов.

Най-известните от тях несъмнено са тролинг и спининг техниката, които имат редица почитатели не само защото са популярни и много удодни и надеждни за риболов. Не се съмнявайте, че която и от двете техники да изберете ще се забавлявате максимално. Единствено имайте предвид, че тролинг риболовът се състои във влаченето на примамката по разлини начини, за да се привлече рибата. При спининга се разчита на самата примамка и още от името на стила риболов става ясно, че се използват клатещи или въртящи се примамки като блесни и воблери. И двата стила на риболов се използват предимно за улов на хищни риби. При спининга най-голямото удобство са спининг въдиците от fishingtime.bg , които предлагат на риболовеца възможност както за далечно замятане, така и за борба с екземпляр, уловен в близост до брега.

Преимуществата на спининг въдиците се дължат на самата пръчката, която е по-дълга от другите видове, но и достатъчно маневрена, за да позволи избягване на препятствия като камъни и растителност. Модерните технологии, по които се изработват този вид въдици, включват карбонови нишки и естествени материали в направата на пръчките, за да се постигне максимална лекота, гъвкавост и здравина. Само за сравнение карбонът е до 4 пъти по-лек от стоманата и до 40 % от алуминия. Що се отнася до гъвкавостта, тя отново е на висота, защото този материал е въглеродно влакно и притежава значителна гъвкавост. Приложен към спининг въдиците се получава така търсеният ефект на максимална чувствителнист на главата на въдицата, позволяваща да се усети и най-малкото клъвване, което при много случаи се оказва решаващо за количеството уловена риба.
Преимуществата на спининг въдиците
Въдицата е основно пособие, което прави рибарят рибар. През годините на усъвършенстване на риболова се наблюдава тенденция да се залага все повече на хранителните навици на рибата при усъвършенстване на риболовните принадлежности, отколкото на някакви стандарти. При всички положения, ако се спрете на fishingtime.bg ще избирате от наистина маниашко качество на много достъпни цени. Красноречив пример е примамката Westin Danny the Duck която е отнела цели две години разработки на компанията производител.Със същото старание в разработката могат да се похвалят и Shimano спининг въдиците.
Единственото, което остава да си пожелаете наслука и да си купите нова готварска книга с рецепти за риба.