Маски за коса с рициново масло

Няма как да не сте чували, а дори и със сигурност поне веднъж сте се възползвали от целебните маски за коса с природни продукти.

Много жени смесват яйца с кисело мляко и редица други подхранващи съставки, но всъщност не е необходимо да разхищавате толкова много продукти. Рициновото масло за коса (виж тук), което се предлага от biofetish.com, е единствената съставка, от която се нуждаете, за да подхраните косата си.

Какви маски можете да направите, след като се снабдите с рициново масло и добре ли е да го смесвате с други природни продукти и козметика за коса, предстои да разберете в следващите няколко изречения от настоящата ни публикация.

Единствените противопоказания за използване на рициново масло са в случай, че го употребявате перорално. Тъй като маслото се набавя от отровното растение Рицин – прекомерната му консумация може да доведе до гадене или повръщане. Това баче не важи за нанасянето му върху скалпа или кожата. Благодарение на богатия си запас от рицинова киселина, която е източник на Витамин А, отговарящ за растежа, рициновото масло за коса е познато още и като „масло на растежа“. Освен за подхранване на скалпа, с него може да спомогнете развитието на вашите мигли и вежди, да ги направите по-гъсти, лъскави и привлекателни.
Маски за коса с рициново масло
Някои от най-популярните маски, които можете да направите с рициново масло за подобряване състоянието на косата ви са:
– Рициново масло и тривитаминол: тази маска можете да оставите да действа през цялата нощ върху косата ви. Тя ще заздрави скалпа и ще спомогне растежа на косъма. Видими резултати обаче може да видите при редовна употреба, веднъж седмично. Очаквайте промяна в дължината след около месец.
– Можете да прибавяте рициново масло също към балсама си за коса или шампоана, така че дори докато отмивате стандартно косата – вие я подхранвате и хидратирате допълнително.

Не пропускайте да се сдобиете с този целебен природен дар от biofetish.com, който ще ви помогне да изглеждате безупречно по напълно естествен начин.