Как се поставя подобрител за заземяване при вертикални заземители?

Когато имаме намерение да се нанесем в нов и уютен дом, последното, което бихме желали да си представим е той да бъде уязвим, спрямо природните явления.

Когато става дума за мълниеносни бури, то имайте предвид, че това е едно от най-опасните явления, което не зависи от региона или от сезона, а в общи линии може да се случи по всяко време. За това, специализираната фирма от Варна, предлага надеждни мълниезащитни инсталации, както и заземителни уредби, а наред с тях можете да се запознаете и с подобрената почва към тях или подобрител за заземяване от тук.

Последният действа в посока намаляване на земното съпротивление на заземителите, тоест подобрява ефективността им.

Как се поставя подобрител за заземяване при вертикални заземители?

Подобрители се използват особено в по-сухи или песъчливи райони, в които земното съпротивление е по-голямо. На база на дълбоки проучвания се изработва горепосоченият продукт, който притежава основните характеристики, за да се подобри работата на заземителите, а именно да се намали рискът от опасности за уредите или електрическите инсталации, при удар от мълния. Може да се поставя хоризонтално или вертикално, според спецификата на пространството, като веднага можете да се запознаете с това как се поставя подобрител за заземяване при вертикални заземители.

На първо място се изкопава отвор с диаметър около тридесет см. и с дълбочина от един метър. Хубаво е да се оформи и заравни добре и след това да се забие заземителния кол, така че да сме сигурни, че горната му част е поне на 50 см. от повърхността. Покриването с подобрител за заземяване, се извършва в горните 60 до 80 см. на кола с пакет от продукта, който е 15 кг. Отгоре се изсипва почвата от вече изкопания отвор, която е добре да бъде изчистена от камъни и след това се навлажнява и трамбова. Последните действия са важни за ефективността на процедурата. Хидратирането се извършва, като към всеки пакет се отнасят 12 л. вода. С повече подробности можете да се запознаете в mylniezashtita.eu, като не забравяте, че специалистите са насреща за всеки възникнал въпрос.