Защо тайната на щастливите двойки се крие в матрака

Матракът е винаги скрит – обвит в спалното ни бельо и чаршафи, покрит със завивка и възглавници, ние често забравяме за неговото съществуване, просто защото не го виждаме.

Избираме спалните си комплекти грижливо, съобразяваме цветовете им с дизайна на стаята, но даваме ли си сметка колко важен е всъщност матрака ни? Той определя това колко добре и удобно ще спим през нощта, защото именно той поддържа цялото ни тяло. А знаеш ли, че именно матракът е и един от факторите за щастлив брак? Виж защо.

Той може да облекчи болките

Ако вие или половинката ви страдате от болки, правилно избраният матрак може значително да облекчи дискомфорта в гърба, раменете, кръста и врата ви. Излишно е да казваме, че човек, който изпитва болка, не може да се радва пълноценно нито на живота, нито на взаимоотношенията си с другите, включително и с най-любимия човек. Ако обаче болките получат облекчение, тогава сме склонни да бъдем много по-позитивно настроени към света и отваряме сърцето си за повече любов и хубави емоции.

Той може да намали стреса и да ни направи по-спокойни

Правилният матрак осигурява спокойни нощи и пълноценна почивка. С него се будите свежи и отпочинали, презаредени с енергия за новия ден. Доказано е, че системното недоспиване и безсънието водят до редица здравословни проблеми и психически влияят на мирогледа ни. Хората, които редовно не си доспиват са много по-стресирани, по-трудно се справят с кризисни ситуации и са по-изнервени. А когато човек е под стрес, той по-трудно общува качествено с останалите, включително с половинката и дори несъзнателно често точно тя отнася последиците от лошото настроение.

Ако обаче сме добре наспали се и отпочинали, се справяме много по-добре със стреса, по-спокойни и усмихнати сме, а трезвият ни ум ни помага да взимаме правилните решения много по-лесно и да намираме правилните думи. Щастливият и спокоен човек подарява щастие и на околните, особено на най-близките до сърцето му.

Той може да подобри интимните ви отношения

И все пак, леглото не е само за сън, нали? Един стар и вече деформиран матрак не е удобен нито за сън, нито за по-палавите нощи, освен това може да доведе и до нежелани травми. Качественият матрак, обаче, може да ви донесе много хубави споделени емоции. Ако имате деца или живеете с още някой, добрият матрак няма да причинява дискомфорт на вас или на другите със скърцащи пружини и досадни шумове. Вземете матрака с мемори пяна, която ви носи несравним комфорт при допир с тялото ви и едновременно с това обира движенията по време на сън. Така ако някой от двойката се върти повече нощем, това няма да смущава съня на другия.

Сега вече вярваш ли, че правилният матрак може да ви сближи още повече?