Кога да се обърнем към специалист по ревматология?

При смяна на сезоните много хора изпитват дискомфорт или болки в ставите, което може да е известно, предизвиквано от травма състояние или нещо, за което още нямат точна информация.

Кога да се обърнем към специалист по ревматология в София? При всички случаи, в които изпитвате болки или скованост в ставите или оток, е добре да се ориентирате към специалист, за да може да се намери точната причина на състоянието и да се определи подходящото решение. Задачата на ревматолозите е да могат да идентифицират заболяването с точност и да предложат консервативно лечение.

Кога да се обърнем към специалист по ревматология?

Някои от ревматичните заболявания изискват повече прегледи, преди да се определи точната диагноза, както и изследвания. В кабинета по ревматология в София в ДКЦ-2, можете да получите пълен преглед на опорно-двигателния апарат, разчитане на имунологична и образна картина, както и околоставно инжектиране на медикамент и др. Повече за д-р Цветослав Георгиев можете да видите на страниците в сайта му на Revmatolog.bg, където още можете да се запознаете и с част от практиката му с пациенти. Освен това можете и да научите нещо полезно за това как е добре да се подходи в определени ситуации и кое е опасно за здравето, ако пренебрегваме симптомите.

Ревматичните заболявания са много видове и те се определят на базата на това дали са хронични, системни, възпалителни и др. Според спецификата на заболяването може да се наложи да се направят повече изследвания и повече от един преглед, за да се диагностицира с точност за какво става дума. Не е нужно да чакате болката да стане нетърпима, за да посетите кабинет по ревматология. Ако се намирате в София, то ДКЦ-2 се намира на изключително удобно място в центъра, което изключва всякакви оправдания за отлагане на посещенията при специалист. З повече подробности и приемни часове, вижте Revmatolog.bg. Погрижете се за здравето си навреме, за да се радвате на свобода и спокойствие при всяко движение.