Как да изберете горивна камера за камината?

Знаете ли къде се намира сърцето на камината? В случай, че за първи път се интересувате от вариантите за избор на камина за дома – то вярваме, че днешната ни публикация ще ви бъде от полза.

Предстои да ви разкажем повече за горивните камери на kamini-eurostandart, които се произвеждат у нас, а също и за това как да изберете най-подходящата за вашия дом.

Още в началото е важно да разграничим какво представлява т.нар „камина“ и какво горивна камера. Въпреки че работят заедно, „камина“ наричаме външната част на отоплителното тяло, която има по-скоро естетическа функция, докато горивната камера е както вече споменахме – сърцето на камината. В нея се поставя горивния материал и се подклажда огъня. В тази връзка това доколко ще е ефективно отоплението в дома ви зависи от избора на горивната камера. Обикновено тук възниква и една дилема дали да закупите по-скъпа горивна камера, или по-евтина? Всичко това произхожда от разбирането, че по-изгодните стоки са и по-нискокачествени. От „Камини Евростандарт“ обаче – фирмата производител на български горивни камери, у нас, твърдят обратното. В продължение на 12 години те работят, както с камери за камини – произведени от тях, така и с горивни френски камери. Тези, които се произвеждат лично от kamini-eurostandart са съобразени с изискванията на Европейския съюз (БДС EN 13229) и (клас А) на енергийна ефективност. Те се предлагат далеч по-изгодно от другия вид, но това не оказва влияние на качеството им. Можете да разгледате нагледно какво представляват и в какви видове се предлагат от сайта им на kamini-eurostandart.com, с няколко клика.

Как да изберете горивна камера за камината?

Що се отнася до избора, който трябва да направите, относно горивната камера, която би била най-подходяща за вашия дом – не разчитайте на предположения. Изграждането на камина в дома е сериозна инвестиция, която би следвало да ви се отплаща в продължение на години с уютна атмосфера, топлина и по-ниски сметки. В случай, че не съобразите и не се посъветвате със специалист за избора на подходяща камера за вашата камина – бихте могли да постигнете обратен ефект. Поради тази причина от kamini-eurostandart предлагат навременна консултация с експерт, който да ви ориентира към какви горивни камери е добре да се насочите, според разположението на вашия дом и нуждите ви. Така например горивните камери в хотелските фоайета, които често имат само декоративна цел са едни, а тези пригодени за отопление на жилищно пространство от няколко стаи – други.

В случай, че за вас приоритет е да намерите качество на добра цена – българските горивни камери на „Камини Евростандарт“ биват подходящо решение. Те са изградени от горещовалцувана стомана с дебелина 4мм. за корпуса и димосборника, а отвътре притежават вътрешна облицовка от огнеупорни плоскости, всяка от които с дебелина 2,5 см. Някои от останалите характеристики на висококачествените горивни камери, произведени от фирмата са:

– Възможност за регулиране на първичния въздух и на тягата;
– Голям вграден пепелник
– Възможност за хоризонтално и вертикално отваряне на панела, което позволява горивната камера да работи и като открито огнище.
– Опция въздушна риза с вграден нагнетателен вентилатор под горивна камера.

Към който и вид камера за камина да се ориентирате, от сайта на kamini-eurostandart.com – не пропускайте да се консултирате с експерт, който да ви даде предложения за евентуални варианти, подходящи за избор. Разгледайте също и сайта на фирмата производител, за да се запознаете с възможностите да получите верен съюзник от избора, през изготвянето на проекта до монтажа на желаната камина, с подходяща горивна камера. Те ви очакват.