Особености на влакната за риболов

В следващите няколко изречения ще си поговорим за това какво представляват: Реален диаметър, Калибровка и Издръжливост на опън при влакната за риболов.

Тъй като влакното е една от най-важните принадлежности за риболов и много често от него зависи и представянето ви – добре е да го избирате прецизно. За съжаление много рибари разчитат само на дебелината, която влакната за риболов притежават и предпочитат да закупят по-дебели такива за улов, както на дребни, така и на по-едри риби. В крайна сметка обаче – добрият подбор на влакно далеч не включва само това.

На първо място е важно да знаете откъде да пазарувате. Трябва да се ориентирате към магазин за риболовни принадлежности, като myfish.bg, който да предлага висококачествени и изгодно стоки. Веднъж посетители този уеб адрес ще се уверите, че виртуалната търговия не само е по-изгодна, но и няма как да ви подведе, пазарувайки от правилния магазин. А сега да се върнем на основната ни тема, за да разгледаме какви са особеностите при избора на влакна за риболов.

На първо място поставяме диаметъра на влакното.
Понякога се получава така, че производителите посочват един диаметър на влакното, да речем 0,08 мм., а всъщност то бива 0,10 мм – което може да разберете само при качеството на риболова, тъй като тази разлика е незабележима с просто око. Единствения вариант, по който бихте могли да сте сигурни в реалния диаметър на избраните влакна за риболов – бива пазарувайки от магазини като myfish.

Особености на влакната за риболов

След диаметъра идва ред на Калибровката.
Това е равномерната дебелина на влакното, по цялата му дължина. По-опитните рибари биха могли да разпознаят веднага некалибровано влакно при допир, но една идея по-сигурно е да го измерите на няколко места или да го огледате отблизо. Много е важно влакното да е равномерно и да не бъде усукано, тъй като това много се забелязва под водата и влияе на качеството на риболова.

И не на последно място – Издръжливост.
Тя обикновено е изписана на кутията на влакното, но има някои производители, които я посочват също, но във водата. А именно така би следвало и да бъде, тъй като именно под вода се осъществява и риболова.

Не пропускайте да разгледате предложенията за влакна за риболов от myfish.bg още сега и да изберете най-подходящото за вас.